Közel félmilliárd forintos támogatást nyert fejlesztésekre a jászladányi önkormányzat

Megosztás

A tervek szerint többek között a település belterületén növelik, rekonstruálják a növényállományt, megújulnak a zöldterületek használatához szükséges közlekedési felületek és a közvilágítás.

Fejlesztésekre csaknem félmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán a jászladányi önkormányzat – közölte a projekt kommunikációját végző Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. az MTI-vel.

A tervek szerint a 2025. március 31-én véget érő projekt során a település belterületén növelik, rekonstruálják a növényállományt, megújulnak a zöldterületek használatához szükséges közlekedési felületek és a közvilágítás. Emellett korszerűsítik a játszóteret és eszközbeszerzés is része a projektnek.

A beruházás során az önkormányzati tulajdonban levő Nagyközségi József Attila Művelődési Ház belső terei megújulnak, korszerűsítik a közösségi, kulturális, sportolási infrastruktúrát, információ- és kommunikációtechnológiai fejlesztések történnek – tájékoztattak. Emellett parkoló létesül, kerékpártámaszokat helyeznek el a szakemberek, illetve új közlekedési és térburkolatokat építenek, “okos közösségi pontokat” alakítanak ki – írták.

Jászladány belterületén a Szikszai, Nagydabi és a Baross utakra sebességcsökkentő küszöbök kerülnek – áll a közleményben. Bertalanné Drávucz Katalin, Jászladány polgármestere (Fidesz-KDNP) az MTI-nek elmondta: a közbeszerzési eljárást a napokban írják ki a kivitelező kiválasztására.

(MTI; A fotó csak illusztráció Jászladányról!)

Kapcsolódó cikkek